maandag 26 oktober 2009

De keuze

Onze keuze staat dus vast. We zullen iets doen met water. Welbepaald regenwater. Dagelijks wordt regenwater gebruik door gezinnen met een regenput in de tuin. Dit regenwater kan voor veel doelen gebruikt worden. Het gaat van strijken tot je planten water geven. Maar de grootste troef van allemaal het is gratis!

Hoewel er mensen zijn met een regenput is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om zo’n constructie te plaatsen in hun tuin. Wat als je nu bijvoorbeeld geen tuin hebt? Mensen die in een appartement wonen kunnen niet overal genieten van regenwatergebruik. De oudere appartementen zijn niet voorzien van een regenopvang waardoor enkel gebruik kan gemaakt worden van stadswater. Wij willen dit oplossen door een product te ontwerpen dat door de particulier individueel kan gebruikt worden en niets van wetgevingen overtreed om het te plaatsen.

Om enkele ideeën op te wekken werden er twee brainstorms gemaakt, een om verschillende gevelsoorten van appartementsgebouwen te bestuderen. De tweede brainstorm gaat over regenopvang en eventueel het zuiveren van het water voor verder gebruik.


Na deze brainstorms kwam het idee vlug om vooral de appartementsgebouwen aan te pakken zonder een balkon. Een wateropvang systeem dat aan een raam kan bevestigd worden. In een volgend blog zal meer uitleg over het verloop van dit idee gegeven worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten